Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

EDUkIT став учасником соціального хакатону OpenIdeas4UA та розповів про прозорість та підзвітність у освіті

2012-11-11

EDUkIT на openideas4ua

9 - 11 листопада 2012 у Києві Програма розвитку ООН в Україні та її партнери провели соціальний конкурс-хакатон OpenIdeas4UA, присвячений ініціативі Партнерство "Відкритий уряд". Протягом заходу учасники працювали над прототипами соціальних проектів, що мали на меті підвищити прозорість діяльності урядових організацій, полегшити доступ до публічної інформації та посилити протидію корупції.

Організатори вдало поєднали елементи різних форматів. У п’ятницю відбувалися виступи й доповіді в стилі традиційних конференцій. На другий день почався справжній марафон із програмування (так званий «хакатон», від англ. hackathon). Але знов таки, не в чистому вигляді, бо замість суто технічних ідей на OpenIdeas4UA народжувались соціально спрямовані проекти та інновації. Останнього ж дня не обійшлося без неформальних інтерактивних зустрічей на кшталт баркемпу.

Серед учасників можна було зустріти громадських активістів, що спеціалізуються на питаннях доступу до публічної інформації та електронного врядування, програмістів, дизайнерів, фахівців з маркетингу, а також консультантів, які допомагали учасникам протягом марафону.

EDUkIT на OpenIdeas4ua 2012EDUkIT висвітлював тему прозорості та підзвітності у освіті. У перший день заходу ми проводили 10-хвилинні бліц-презентації, розповідаючи про найкращі практики та конкретні приклади підвищення рівня відкритості у діяльності українських навчальних закладів, що користуються сайтами EDUkIT. Наступного дня представники EDUkIT підтримували учасників у якості менторів і допомагали у підготовці конкурсних робіт. А у день закриття провели розширену презентацію та ознайомили всіх зацікавлених із можливостями нашої платформи.

Деталі перебігу хакатону та інформацію щодо проектів-переможців можна дізнатися на www.openideas4ua.org.

Кiлькiсть переглядiв: 407

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.