Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Уроки трагедій ХХ сторіччя в Україні. Виховання толерантності як шлях виживання людства у ХХІ сторіччі. Розвиток стратегій до Днів пам’яті жертв Голокосту

2012-11-12

Інститут Юдаїки (Київ, Україна) за підтримкою міжнародного фонду ITF «Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance, and Research» та Благодійного фонду «Дар», у співробітництві з Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Всеукраїнською освітньою платформою EDUKiT (www.edu.kh.ua), дослідницьким інтернет-проектом «Євреї на карті України» (www.jews.in.ua) проводять освітній проект «Уроки трагедій ХХ сторіччя в Україні. Виховання толерантності як шлях виживання людства у ХХІ сторіччі. Розвиток стратегій до Днів пам’яті жертв Голокосту».

Даний проект сприяє вихованню розуміння цінності людського життя, формуванню гуманістичних принципів побудови суспільства, зниженню рівня агресії в молодіжному середовищі. Основна мета – формування громадського суспільства, яке усвідомлюватиме небезпеку тоталітаризму для окремої особистості й для людства в цілому.

У рамках проекту – демонстрація трьох виставок:

  • Анна Франк. Урок історії
  • Джерела толерантності
  • Голодомор-Голокост-ГУЛаг – три трагедії на Українській землі в ХХ столітті. Тоталітарний режим проти народу і людини

Гідами на виставках працюватимуть школярі і студенти, підготовані в рамках серії семінарів працівниками Інституту Юдаїки та партнерських організацій. Також заплановано проведення семінарів для педагогів ЗНЗ, студентів і викладачів педагогічних вузів, а також Інститутів післядипломної педагогічної освіти і працівників органів освіти з різних регіонів України, та прес-конференції для журналістів.

Виставки будуть розміщені в приміщенні Єврейського центру «WOHL» (м. Харків, вул. Тобольська, 46) з 5.11.2012 по 7.12.2012, після чого вони відправляться у подорож по Харьківській області, та в інші міста.

Юні гіди на місцях проводитимуть екскурсії для своїх однолітків, друзів, вчителів і батьків. Ми сподіваємося, що, після відвідування цих виставок, жителі Харківської області замисляться над тим, як зменшити рівень нетерпимості і агресії в своєму оточенні, як сформувати толерантне суспільство, і як запобігти спалахам насилля, які приводять до трагедій.

В лютому-березні 2013 в Харкові пройдуть заключні семінари, на яких учні з п’яти міст розкажуть про свою роботу в проекті.

На семінарах школярі опанують мистецтво екскурсовода, набудуть навички спілкування з однолітками, батьками, вчителями, літніми відвідувачами виставки. Діти засвоять великий пласт інформації та навчаться висловлювати свої думки в короткій чіткій формі, отримають більш глибоке уявлення про поняття толерантності, національної, релігійної та соціальної терпимості.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.