Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

«Інтелектуалізація» заради інновації

2012-05-16

Фото конкурсу

11-го травня до готелю «Русь» прибули 36 талановитих учасників конкурсу «Інтелектуалізація». Головною метою більшості з них було – гідно представити на очному захисті власні науково-практичні розробки та ідеї щодо покращення навколишньої дійсності.

У конференц-залі, де того дня проходили захист робіт та урочиста церемонія нагородження, царювала атмосфера інноваційності. Усі бажаючі могли відкрити один з тонких ультрабуків, представлених на стенді Intel, оцінити швидкість виходу зі сну та продуктивність його роботи. Поряд можна було побачити демонстраційну систему з встановленим швидкісним SSD-диском Intel.

Фото конкурсу

Першими захищали свої роботи школярі. За допомогою презентацій та постерів вони показували деталі своїх робіт та описували переваги розроблених ними пристроїв і методів. Потім була перерва на каву, на якій учасники могли обговорити побачене. Наступними представляли свої інноваційні розробки студенти та молоді спеціалісти.

Фото конкурсу

Фото конкурсу

Члени жюрі після кожної презентації задавали авторам уточнюючі питання, щоб глибше зрозуміти суть робіт та оцінити їхню перспективність, після чого занотовували враження від побаченого і почутого та виставляли бали.

Фото конкурсу

Після того, як останній учасник представив свою роботу, була оголошена перерва, протягом якої жюрі мало визначитись з переможцями і винести остаточне рішення. Молоді винахідники були запрошені до фуршету, щоб підкріпити свої сили та поспілкуватись з однодумцями.

Фото конкурсу

Фото конкурсу

Фото конкурсу

Коли всі повернулись до зали, слово взяли члени жюрі. Вони виказали своє захоплення високим рівнем представлених на конкурсі робіт, і побажали учасникам подальших звершень та успіхів у дослідницькій діяльності. Одразу після цього розпочалась церемонія нагородження.

Першими були нагороджені переможці, визначені шляхом голосування на сайті та найактивніші користувачі. Вони отримали сертифікати на отримання сучасних ноутбуків на базі процесорів Intel.

Головні призи – сертифікати на 40 тисяч гривень отримали автори проектів, які були найбільше відзначені суддями:

Фото конкурсу

Школярі:

  1. Андрій Карпов запропонував конструкцію п’єзогенератора, здатного ефективно перетворювати енергію вібрації в електроенергію. Перспектив використання багато: від живлення вуличних ліхтарів до забезпечення енергією станцій метро.
  2. Олексій Осіпа розробив та випробував новий, більш ефективний та зручний метод діагностики гелікобактеріозу – розповсюдженого захворювання шлунково-кишкового тракту, яке викликає виразку і гастрит, а іноді й рак шлунку.
    На «Інтелектуалізації» Олексій показав дороблену версію роботи, яку він представляв на фіналі конкурсу Intel-Еко 2012.
  3. Дарія Поречна розробила більш ефективний метод фрезерування та написала програму для металорізального верстата, яка керує процесом. Відмінність запропонованого методу від існуючих полягає у використанні для фрезеровки двох робочих інструментів замість одного.

Студенти та молоді спеціалісти:

  1. Марія Мулярчук створила модель міні-ГЕС, що не потребує побудови плотин та ефективна для рівнинних річок. Конструкція установки включає гідродинамічну турбіну, яка постійно знаходиться у воді, завдяки чому краще використовує енергію водяного потоку, ніж аналоги.
    Міні-ГЕС може використовуватись для живлення окремих будинків, сільскогосподарських угідь, освітлення вулиць та багатьох інших об’єктів. По словам винахідниці, широке використання таких установок дозволить Україні економити значну кількість вугілля й газу.
  2. Артем Хмара запропонував пристрій для управління системою гарячого водопостачання з сонячними колекторами.
    Його система дозволяє ефективно нагрівати воду за допомогою екологічної сонячної енергії та контролювати комфортний діапазон температури.
  3. Андрій Долгов розробив нову конструкцію пристрою для юстирування дзеркальних телескопів, яка значно спрощує цей процес та підвищує його точність.

Фото конкурсу

Як зазначив Юрій Миколишин, маркетинг-директор «Intel-Україна» і один з членів жюрі, спочатку проект «Інтелектуалізація» розроблявся, щоб популяризувати міжнародний конкурс Intel ISEF та виявити талановитих українців, здатних робити життя оточуючих простішим та зручнішим. Але в результаті з’явився самостійний конкурс, який довів свою неабияку значущість і відтепер буде проводитись на постійній основі.

Фото конкурсу

Автори проектів, а також активні користувачі, стали рушійною силою «Інтелектуалізації» та утворили справжню інтелектуальну спільноту, і ми додамо зусиль, щоб вона і надалі розвивалась. Компанія Intel завжди активно підтримує розвиток інновацій та приділяє найбільше уваги розвиткові молодих талантів. Адже саме молодий розум генерує найсвіжіші, найсміливіші ідеї, які створюють майбутнє.

Команда проекту EDUkIT вітає переможців конкурсу «Інтелектуалізація», що проводився з початку 2012 року при підтримці наших друзів та партнерів компанії "Intel-Україна"! Це було справжнє змагання іноваційних винаходів серед школярів, студентів та молодих спеціалістів. Такі події дають надію на те, що молодь нашої країни активна та талановита, що майбутнє України в надійних руках.

Фото конкурсу

Фото конкурсу

За матеріалами: http://your-idea.com.ua.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.