Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Конкурс «Світ, який побудував X»

2012-03-16

Конкурс «Світ, який побудував X»

До участі в конкурсі запрошуються учні шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів та студенти з РФ, Білорусі, України, Киргизстану, Казахстану, Молдови та інших країн.

Основна тема конкурсу: осмислення гуманістичних соціальних утопій як моделей ідеального світу без насильства та ксенофобії, а також антиутопій, які описують кошмар, героями якого ми ніколи не хотіли б стати.

Під гуманістичними соціальними утопіями організатори конкурсу розуміють: ідеальне суспільство чи світ, який спирається на гуманістичні принципи. Ми чекаємо від вас опис того світу (або невеликий його частини), в якому ви б самі хотіли жити, як він повинен бути влаштований або чого в ньому бути не повинно.

Форма робіт: на конкурс приймаються міні-твори, есе, статті, малюнки, відео-ролики, що відповідають темі конкурсу. Роботи можуть бути виконані учасниками самостійно або за підтримки керівника.

Номінації:

  • «Берег утопії» - літературна утопія чи замальовка ідеального світу, до якому вам хотілося б жити;
  • «Утопія в кресленнях» - презентація утопічного проекту як програми дій;
  • «Нам тут жити» варіанти розвитку вашого міста, країни, про які ви мрієте;
  • «Світ навпаки» - конкурс антиутопій.

Кожен учасник може надіслати на конкурс 1 роботу в одній номінації.

Головний приз: освітня поїздка для початківців утопістів в Нідерланди. Міжнародна мережа з прав студентів окремо відзначить найкращі роботи, присвячені темі студентства та університету.

До журі конкурсу увійдуть відомі громадські діячі, правозахисники, журналісти, письменники, музиканти з різних країн. Підсумки конкурсу підбиваються за віковими групами та номінаціями.

За підсумками конкурсу кращі роботи (автори і керівники) будуть нагороджені від імені організаторів спеціальними дипломами, цінними призами, можливістю взяти участь у міжнародних семінарах та конференціях з тематики конкурсу, а також можуть отримати підтримку для реалізації своїх задумів у різних формах - моральну, експертну, фінансову.

Роботи приймаються до 21 березня 2012.

Прийом робіт за адресою utopia@yhrm.org

Скачати положення про конкурс

За матеріалами: http://utopia.ynnet.org

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.