Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Конкурс "Я пам’ятаю – наш внесок"

2012-02-10

Конкурс

"Я пам’ятаю – наш внесок" - напиши свою історію та виграй відеокамеру!

Організатор: Українська асоціація європейських студій.

Результатом конкурсу стане електронний фонд живої пам’яті.

Зроби свій безкоштовний внесок у збереження історичної пам’яті про Другу світову війну:

  • Шляхом проведення історичних майстерень в своєму навчальному закладі, селі, місті, районі, області з використанням методичних матеріалів проекту.
  • Залучення нових Євроклубів і ширшої громадськості до збереження історичної пам’яті.
  • Інтерв’ю у жертв нацизму та тоталітаризму, використовуючи метод “усної історії”.
  • додаткові інтерв’ю з будь-якими іншими свідками та учасниками подій Другої світової війни теж заохочуються. Кількість інтерв’ю не обмежена. Зібрані інтерв’ю будуть становити частину Електронного фонду живої пам’яті про війну в Україні, та будуть розміщені на сайті проекту.

Зібрані безкоштовні аудіо- та відео-інтерв’ю, їх дешифровки, оформлені відповідно до вимог збирання інтерв’ю за методом "усної історії", фотографії й супровідні листи треба надсилати організаторам.

Перевагу матимуть клуби, що організовуватимуть соціальну, волонтерську роботу молоді з представниками цільової групи проекту – на підставі фото і описових звітів.

Підсумки конкурсу будуть підбиватись 15 березня 2012 року.

Цільовою групою для збирання "усної історії" в рамках цього проекту є жертви нацизму та тоталітаризму – це особи, які в роки Великої Вітчизняної війни та Другої світової війни постраждали від нацистських переслідувань з мотивів політичного, національного і релігійного характеру, ворожого ставлення до націонал-соціалізму. Серед них:

  • колишні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Великої Вітчизняної та Другої світової війни;
  • особи, які були насильно вивезені з території колишнього Союзу РСР на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, що перебували у стані війни з колишнім СРСР, або на території окупованих ними інших держав;
  • діти, які народилися в місцях примусового тримання їх батьків та в місцях відбування батьками примусових робіт;
  • діти партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, яких у зв'язку з патріотичною діяльністю їх батьків було піддано репресіям, фізичним розправам, гонінням.

Участь безкоштовна.

Контакти:
e-mail: iremember.org.ua@gmail.com

Керівник проекту: Вікторія Калашнікова, тел.: +38 (099) 706 53 33

За матеріалами: http://mozhlyvosti.in.ua.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.