Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Проект EDUkIT виступив партнером інтернет-конкурсу в Луганській області

2011-12-16

Семинар

Протягом листопада в рамках Обласного інтернет-конкурсу «Краща розробка розділу для шкільного благодійника» школи Луганської області працювали над тим, щоб їх сайти стали помічниками у залученні додаткових ресурсів.

Для цього були створені розділи, присвячені спонсорам, меценатам та партнерам школи. Ініціатор проведення конкурсу - Східноукраїнський центр громадських ініціатив (далі - СЦГІ). Проект EDUkIT виступив партнером цієї благородної ініціативи і спонсором подарунків переможцям. 14 грудня 2011 на Луганщині у приміщенні комп'ютерної Академії "Шаг" були підведені підсумки конкурсу та визначено переможців.

З серпня 2011 року СЦГІ разом з партнерами (проект EDUkIT, Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Луганський обласний центр розвитку дитячого руху «Лугарі») реалізовував проект «Інтернет-вікно для залучення ресурсів для школи».

Першим етапом проекту стало створення посібника, в якому був узагальнений зарубіжний досвід використання школами мережі Інтернет з метою залучення додаткових ресурсів. Також проект включав в себе проведення навчального семінару з даної теми для вчителів і завучів - координаторів шкільних сайтів, і тренінг для шкільних активістів на тему культури спілкування учнів у всесвітній мережі. Всі ці заходи були спрямовані на мотивування шкіл області до використання своїх веб-представництв для залучення позабюджетних коштів та інших додаткових благодійних внесків. Заключним заходом проекту став Конкурс.

Усього в Конкурсі взяли участь 20 команд загальноосвітніх шкіл з 13 міст/районів області. Конкурсанти додали в структуру свого шкільного сайту новий розділ/підрозділ, який інформує користувачів про вже існуючі партнерські зв'язки школи з бізнес-сектором та місцевою громадою, наданої добровільною і спонсорської допомоги та її використання, а також містить звернення до потенційних благодійників для їх залучення до загального вирішення проблем навчального закладу.

Вчителі - учасники семінару зазначили, що до проведення семінару та створення подібних розділів на сайті вони не очікували, що такий напрямок діяльності ефективно. Результати роботи в команді були несподівані для них самих.

У результаті визначилися наступні переможці.

У номінації «Розділ для шкільного благодійника»:

У номінації «Сторінка для шкільного благодійника»:

У журі Конкурсу брали участь представники організацій-партнерів проекту: проект EDUkIT, Центр дистанційного навчання Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, Луганська обласна молодіжна організація «Старт».

Проект реалізовано за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україну.

Керівник проекту Оксана Дрепіна зазначає про конкурсні роботи:

"Ми не ставили перед учасниками строгих вимог до структури та змісту розділу, вважаючи, що оригінальність в представленні себе і свого унікального досвіду - крок до успішного залучення додаткових коштів для школи. Якщо говорити про результати конкурсу та проекту в цілому, то ми ними задоволені і це навіть більше ніж ми очікували. Це і кількість нових партнерів, і бажаючих брати участь в освітніх заходах, і поданих конкурсних робіт, і залучених призів від місцевих комп'ютерних фірм, та інтерес до проекту з інших регіонів України. Під час реалізації проекту нам вдалося налагодити співпрацю з проектом EDUkIT. Завдяки участі проекту EDUkIT ми розширили інтернет-представництво луганських шкіл та дитячих громадських організацій, зуміли нагородити переможців конкурсу солідними призами. Це наша перша партнерська діяльність, сподіваємося не остання".

СеминарСеминарСеминар

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.