Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Міносвіти проведе конкурс рукописів підручників для початкової школи

2011-09-16

Книги

Міністерство освіти і науки затвердило положення про Всеукраїнський конкурс рукописів підручників для учнів 1-4 класів.

Відповідним наказом, зареєстрованим в Міністерстві юстиції, МОНмолодьспорт затвердило положення про Всеукраїнський конкурс рукописів підручників для учнів 1-4 класів.

У документі говориться, що конкурс проводиться з метою створення нового покоління підручників для початкової школи, щоб учні могли здобути якісну повну загальну середню освіту.

Згідно з документом, конкурс проводить Міністерство освіти, грунтуючись на принципах відкритості, прозорості та гласності. Участь у ньому можуть взяти фізичні та юридичні особи, які мають виключне майнове право на використання твору.

Експертиза комплектів матеріалів, поданих на конкурс, буде здійснюватися предметними експертними комісіями, загальноосвітніми навчальними закладами та НАПН.

До складу предметних експертних комісій мають увійти науково-педагогічні працівники, методисти, вчителі з відповідною спеціальністю, практичні психологи.

Конкурс підручників для початкової школи буде оголошено окремим наказом профільного міністерства, а його результати будуть затверджені Колегією МОНмолодьспорт.

На підставі рішення Колегії міністерства буде видано наказ освітнього відомства про присвоєння грифу МОНмолодьспорта Україні підручниками з комплектів конкурсних матеріалів-переможців.

У затвердженому Положенні також врегульовані й інші питання, що стосуються організації та проведення конкурсу.

Нагадаємо, в квітні поточного року уряд затвердив Державний стандарт початкової загальної освіти, впровадження якого розпочнеться 1 вересня 2012 року.

У міністерстві освіти підкреслили, що в новому державному стандарті є позитивні нововведення, зокрема, забезпечена спадкоємність змісту дошкільної та початкової загальної освіти, а також запроваджено особистісно-орієнтований підхід у навчально-виховному процесі початкових класів.

За матеріалами: Освіта.ua

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.