Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Інклюзивне навчання впроваджуватиметься в загальноосвітніх школах

2011-08-16

Школярі

Діти з особливими освітніми потребами відтепер можуть здобувати освіту у загальноосвітніх навчальних закладах за місцем проживання.

Про це йдеться у Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, який Кабінет Міністрів затвердив 15 серпня цього року.

Прийняття акта сприятиме реалізації державної політики щодо забезпечення конституційних прав і державних гарантій дітям з особливими потребами на здобуття освіти за місцем проживання, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Передбачається, що для цього в загальноосвітніх закладах будуть створені умови для інклюзивного навчання.

Порядок визначає організаційно-методичні основи запровадження інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, врегулює комплекс питань, пов‘язаних із організацією навчально-виховного процесу.

Зокрема, планується забезпечити безперешкодний доступ до приміщень навчальних закладів, збереження єдиного освітнього простору, проведення освітньої роботи у відповідність до потреб дитини, а також підготовку педагогічних працівників до роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

Таким чином в Україні буде впроваджуватися основний принцип міжнародних стандартів – інтеграція в загальноосвітній простір дітей з особливими потребами, повідомляє прес-служба уряду.

Реалізація передбачених заходів буде здійснюватися в межах державного та місцевих бюджетів.

За матеріалами: Освіта.ua

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.