Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Подкастинг - сам собі радіо: про що хочу, як хочу, скільки хочу, де хочу, з ким хочу

2011-04-05

Презентація подкастингу

Чи любите ви слухати? Чи створювати аудіопрограми? В дитинстві ви мріяли про те, аби стати ді-джеєм або ведучим радіопрограм? Тоді подкастинг – саме для вас. Але не тільки у цих випадках. Насправді, подкастинг - для всіх. Не вірите? Вже є подкасти громадських організацій, посольств, блогерів, журналістів, навчальних закладів, освітян, музеїв, бібліотек...

Але що ж таке подкастинг? – спитаєте ви. Все дуже просто. Англійське слово podcast утворене від «i-Pod» та «broadcast» (транслювати). Тобто це короткі трансляції в мережі Інтернет на найрізноманітніші тематики. Унікальність подкастів саме у тому, що вони, як правило, малі за обсягом та їх можна закачувати у ваші аудіопристрої, щоб слухати по дорозі на роботу. Дуже зручно, чи не так?

- Еге ж, це у них, на заході, - скажете ви.

І не матиме рацію. Тому що подкастінг прийшов до України! Це відбулося завдяки Студії громадського подкастинґу у рамках проекту «Розвиток навичок громадського подкастинґу у молодих журналістів та блоґерів» громадської організації Молодіжний інноваційний центр «Медіа-М» за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Перший тренінг пройшов у Львові, а 25-26 березня з секретами створення подкастів змогли ознайомитись харків’яни. Тренінг «Як (за)вести свій подкаст-канал чи аудіоблоґ» пройшов у обласній науковій бібліотеці. Тренерами на ньому були Станіслав Шумлянський, директор Студії громадського подкастинґу та онлайн-радіостанції «Молоде радіо» (Київ), Володимир Носков, кореспондент радіо «Ера ФМ», подкастер (Харків), Максим Абрамов, звукорежисер (Харків).

А 29 березня для команди харківських проектів EDUkIT, «Говорить Україна», Edubicle Володимир Носков разом з однією з учасниць Оленою Розсказовою провели презентацію зі створення подкастів. У ході заходу учасники не тільки дізналися про те, що таке подкастинг, але навіть спробували створити рекламу своїх аудіоканалів. Було вирішено створити подкаст проекту Академія Хана.

Шановні освітяни, у вас є можливість створити подкасти своїх шкіл, де розповідати не лише учбові новини, але і цікаві факти, шкільні традиції, повідомлювати учнів про надходження до бібліотеки та заходи та навіть створити гумористичні рубрики. Сподіваємось, що завдяки подкастам учні і вчителі більше дізнаються один про одного і... чому б не створювати аудіоканал разом?

Розмістити свої подкасти можна на каналі http://c-pod.molode.com.ua

Презентація «Подкастинг».

Фото Альони Шостко, Марини Пащенко

Тренери відкривають секрети подкастів для харків'янТренери відкривають секрети подкастів для харків'ян

У тренінгу приймали участь політики, журналісти, блогери...У тренінгу приймали участь політики, журналісти, блогери...

Кава-брейк - учасники розмовляють з тренерамиКава-брейк - учасники розмовляють з тренерами

Олена Розсказова бере інтерв'ю у перехожихОлена Розсказова бере інтерв'ю у перехожих

Учасники тренінгу створюють власні подкастиУчасники тренінгу створюють власні подкасти

Тренінг для представників каналів Говорить Україна, Edubicle, EDUkIT - реклама подкастівТренінг для представників каналів Говорить Україна, Edubicle, EDUkIT - реклама подкастів

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.