Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Круглий стіл «Інтелект нації – основа інноваційного розвитку України»

2010-04-23

Ведучий Стогній Є.С. Ведучий Стогній Є.С.

22 квітня 2010, до Міжнародного дня інтелектуальної власності, в бібліотеці Короленка відбувся «круглий стіл» «Інтелект нації - основа інноваційного розвитку України».

Ведучий «круглого столу» - Стогній Євген Степанович (патентний повірений України).

Під час заходу були прослухані наступні доповіді:

  1. Інноваційний поступ України (доповідач Данько Тарас Володимирович, доц. НТУ «ХПІ», Американсько-українського бізнес-центру)
  2. Інноваційний менеджмент стійкого розвитку в Україні (доповідач Гришин Іван Яковлевич, к.т.н., директор Інституту інноваційного менеджменту ХНТУСГ ім. Петра Василенка)
  3. Підтримка винахідництва в Україні (доповідач Крохмальова Тетяна Ігорівна, к.т.н., патентний повірений України)
  4. Про стан винахідництва в Харківському регіоні (доповідач Бондаренко В’ячеслав Мартіянович, голова Харківської обласної ради товариства винахідників і раціоналізаторів)

Після прослуховування доповідей та проведення дискусій, були підведені підсумки обласного конкурсу «Молоді винахідники Харківщини». Оголошувала переможців Пижова Лариса Борисівна, заступник голови ХОРТВіР.

Перше місце в номінації «Інформаційні системи» посів проект EDUkIT.
Після оголошення та нагородження переможців конкурсу, для всіх учасників «круглого столу» була представлена презентація проекту EDUkIT.

У заході взяли участь: провідні вчені України, винахідники і раціоналізатори Харківщини, студенти ВНЗ, а також співробітники Східноукраїнського філіалу Міжнародного Соломонова університету та компанії «Стелла Сістемз».

Історична довідка:

Щорічно 26 квітня відзначається Всесвітній день інтелектуальної власності (World Intellectual Property Day). Генеральна асамблея Всесвітньої організації інтелектуальної власності (World Intellectual Property Organization, WIPO) на засіданні в жовтні 1999 року прийняла рішення про заснування цього свята.

При цьому вона виходила з того, що 26 квітня знаменує собою підставу WIPO - організації, покликаної сприяти охороні і розвитку інтелектуальної власності в усьому світі. До речі, пропозицію відзначати Всесвітній день інтелектуальної власності винесла на розгляд WIPO делегація Китаю 9 серпня 1999 року.

Міжнародний день інтелектуальної власності надає можливість підкреслити значення інновацій у повсякденному житті людини і вдосконаленні суспільства. Патенти, товарні знаки, авторське право і суміжні права як результати творчості і знань є потужними інструментами сприяння економічному і культурному розвитку.

За матеріалами: http://www.calend.ru/

Фото з «круглого столу»:

Крохмальова Т.І. з доповіддюКрохмальова Т.І. з доповіддюНагородження Елькіна О.Б.Нагородження Елькіна О.Б.Нагородження Степановського О.Ю.Нагородження Степановського О.Ю.Нагородження студентки ХПІНагородження студентки ХПІОголошення переможцівОголошення переможцівСпівробітники МСУСпівробітники МСУУчасники круглого столуУчасники круглого столу

Кiлькiсть переглядiв: 748

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.