Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Шкільний електронний підручник - підручник майбутнього

2010-02-25

Шкільний електронний підручник

19 лютого в Міністерстві освіти і науки України пройшла презентація «Pocketbook 901» - першого електронного підручника, рекомендованого українським школярам.

Електронний підручник являє собою пристрій для читання книг, в пам'ять якого інсталюються всі шкільні навчальні посібники. Автори нововведення запевняють, що електронна книжка за змістом - абсолютний аналог паперового підручника і виготовлений з урахуванням всіх санітарно-гігієнічних норм.

Поки електронний помічник буде альтернативою паперовим підручниками, але, ймовірно, «поглибленному» джерелу знань належить стати підручником ХХI століття. Книжка майбутнього допоможе впоратися як мінімум з проблемою непід'ємних шкільних портфелів, надто напханих навчальною літературою - вага книги всього лише 300 грамів.

Як повідомили в Інституті інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, в невеликий електронний планшет поміститься все, що необхідне для школи: і підручники, і посібники, і словники, і карти, і атласи. Інформаційне наповнення електронних підручників буде знаходитися під контролем: виробники обіцяють, що зміст електронних версій підручників буде рекомендуватися Міністерством освіти і науки України. Кожен підручник буде перебувати під drm-захистом, який зробить неможливим несанкціоноване копіювання і розповсюдження.

На сьогоднішній день вже готові 39 файлів для сьомих-дев'ятих класів, не за горами підручники для інших класів. Творці нововведення подбали навіть про те, щоб дітлахи, які не проти побавитися на уроках комп'ютерними іграми, не змогли закачати їх в електронний пристрій.

Перед тим як масово випустити електронні підручники, їх апробують в українських школах. Мати чи не мати одного електронного помічника замість шкільної бібліотеки - вирішувати школярам та їхнім батькам. Електронний пристрій має сподобатися нинішнім дітям, які віддають перевагу спілкуватися не з паперовими книжками, а з комп'ютерами.

Школи, які побажають взяти участь в експерименті, повинні подати в міністерство заявки (умови подання в найближчому майбутньому з'являться на сайті МОН України).

За матеріалами http://vecherniy.kharkov.ua/
Фото з сайту http://www.mon.gov.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 545

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.