Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Дитяче "Євробачення": Україна готова до проведення конкурсу

2009-11-16

Євробачення

16 листопада в Україні почнеться дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2009". Члени оргкомітету з підготовки та проведення конкурсу на засіданні в четвер констатували, що "Україна вийшла на фінішну пряму в підготовці до престижного пісенного конкурсу".
У сьомому дитячому "Євробаченні" в Києві візьмуть участь конкурсанти з 13 країн: Швеції, Росії, Вірменії, Румунії, Сербії, Грузії, Нідерландів, Кіпру, Мальти, України, Бельгії, Македонії та Білорусі.

Україну на конкурсі представить переможець національного відбіркового туру Андронік Алексанян з Хмельницької області. Фінальний концерт "Євробачення" відбудеться 21 листопада в київському Палаці спорту.

Міжнародний дитячий конкурс пісні "Євробачення" - дитяча версія телевізійного конкурсу пісні "Євробачення". Мета конкурсу - сприяти розвитку молодих талантів у галузі популярної музики, заохочуючи міжнародне змагання між дітьми-виконавцями.
Організатором дитячого "Євробачення" виступає Європейський мовний союз (ЄМС). У конкурсі можуть брати участь тільки телекомпанії, які є членами ЄМС.

Перший конкурс дитячої пісні "Євробачення" був проведений у 2003 році після успіху скандинавського конкурсу MGP Nordic у 2002 році за участю Данії, Норвегії та Швеції. ЄМС сподобалася ідея подібного змагання, і воно було втілено на пан-європейському рівні. Проте з 2006 року основні скандинавські телекомпанії припинили участь у дитячому "Євробаченні" і повернулися до організації власного MGP Nordic.
Спочатку в дитячому "Євробаченні" брали участь діти віком від 8 до 15 років, однак з 2007 року віковий ліміт був звужений і зараз до конкурсу допускаються діти у віці від 10 до 15 років на момент фіналу.

За всю історію в конкурсі взяли участь 26 країн-членів ЄМС. Франція, Швейцарія і Польща знялися з конкурсу у 2005 році, Норвегія, Данія, Шведська телекомпанія SVT, Британська ITV і Латвія знялися в 2006 році, а Іспанія і Хорватія - в 2007 році. У 2008 році від участі відмовилися 2-а телекомпанія Швеції TV4 і Португалія. Таким чином, з усіх західних країн у конкурсі залишилися тільки Нідерланди і Бельгія.
Однак щороку до конкурсу приєднувалися нові країни: у 2005 році - Росія, Сербія та Чорногорія, в 2006 році - Україна і Португалія, в 2007 році дебютували Вірменія, Болгарія, Грузія і Литва.

Представники України двічі займали 9-е місце в конкурсі. А на дитячому "Євробаченні-2008", що проходив на Кіпрі, українська виконавиця Вікторія Петрик зайняла друге місце. Перемогу здобуло тріо Оси Bzikebi з Грузії.

За матеріалами http://vecherniy.kharkov.ua
Фото з сайту http://korrespondent.net

Кiлькiсть переглядiв: 388

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.