Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Харківський педагогічний ліцей № 4 відзначив своє 50-річчя

2009-10-21

Ювілей Харківського педагогічного лицею № 4

Урочисті заходи з нагоди 50-річчя від дня заснування, пройшли 16 жовтня в Харківському педагогічному ліцеї № 4 (вул. Лермонтовська, 15/17). Під час свята відбулася урочиста лінійка випускників школи всіх років, була презентована книга "Ностальгія за 4-ою", присвячена історії школи і створена її випускниками, пройшли зустрічі однокласників і вчителів.

Увечері в клубі Університету цивільного захисту України відбувся святковий концерт, підготовлений учнями Харківського педагогічного ліцею № 4. На концерті були присутні київський міський голова Леонід Черновецький, харківський міський голова Михайло Добкін, голова Київської райради м. Харкова Валерій Кононов, начальник управління освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

Випускники ліцею живуть і працюють більш ніж у 30-ти країнах: у всіх країнах Європи, в Австралії, США, Канаді, Ізраїлі, Бразилії, Аргентині, ОАЕ. Серед випускників - мер Києва Леонід Черновецький, народна артистка України Марія Бурмака, заслужений тренер Росії, кандидат медичних наук Михайло Ткаченко, професор Московського університету ім. Ломоносова Андрій Есаулов та ін.

Історична довідка:

Середня школа № 4 була побудована в 1959 р. Спочатку в ній навчалися діти співробітників Фізико-технічного інституту низьких температур.

Школа № 4 відрізняється тим, що тут вперше в історії СРСР з 9-го класу була впроваджена профільна підготовка педагогів. Також саме в цій школі в 1960-1970-і рр.. під керівництвом директора Зої Соколовою вперше були розроблені та впроваджені програми розвиваючого навчання і "Школа діалогу культур". Сьогодні ці методики є базовими для всіх педагогічних вузів світу.

Статус ліцею школа отримала в 2005 році.

Педагогічний колектив Харківського педагогічного ліцею № 4 складається з 36 вчителів, серед яких: 18 вчителів вищої та І кваліфікаційних категорій, 5 вчителів-методистів, 3 старших вчителя. Вчителями розроблені та впроваджуються авторські програми профільних дисциплін, таких як «Введення в педагогічну спеціальність», «Основи психологічних знань». У різних виданнях м. Харкова з 2006 року опубліковані 28 робіт вчителів ліцею.

З 2002 року ліцей приймає участь у Всеукраїнському експерименті «Психолого-педагогічне проектування соціального розвитку особистості учнів».
На базі ліцею в 2005-2006 роках проведено Міжнародні науково-практичні конференції «Сім'я і школа». З 2006 року Харківський педагогічний ліцей № 4 - учасник Міжнародного проекту «Обличчям до дитини».

У 2009-2010 навчальному році в мережі ліцею - 10 класів, 238 учнів.

За матеріалами http://lyceum4.edu.kh.ua/

Кiлькiсть переглядiв: 568

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.