Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Історичний матч між Карповим та Каспаровим

2009-09-21

Шахівниця

Сьогодні, 21 вересня, в іспанській Валенсії розпочнеться шаховий матч між 12-м чемпіоном світу Анатолієм Карповим і 13-м чемпіоном світу Гарі Каспаровим. Для 58-річного Карпова і 46-річного Каспарова цей матч стане історичним: 25 років тому вони вперше провели поєдинок за світову шахову корону. Саме цій даті і присвячений сьогоднішній матч, який шахові фахівці вже називають "ностальгічним".

Перший матч між Карповим та Каспаровим, що розпочався у вересні 1984 року, так і не було закінчено. При рахунку 5:3 на користь Карпова колишній президент ФІДЕ Флоренсіо Кампоманес перервав поєдинок через велику кількість нічиїх (40 з 48 партій), а також тому, що боротьба дуже затягнулася і її продовження було небезпечним для здоров'я учасників.

У наступні шість років гросмейстери зіграли ще чотири матчі. У трьох із них переміг Каспаров, а один матч завершився внічию. Останній з матчів Карпова з Каспаровим відбувся в Нью-Йорку в 1990 році. Всього ж у зустрічах за світову першість гросмейстери зіграли 144 партії.

Матч у Валенсії, який завершиться 24 вересня, стане першим з п'яти запланованих зустрічей. За ним відбудуться інші матчі: протягом шести місяців обидва шахіста планують зіграти в тих країнах, де у 80-х роках боролися за титул чемпіона. Крім Іспанії, це Росія, США, Англія та Франція.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.