Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Українська «Прикольна казка» візьме участь в одному з найбільших міжнародних кінофестивалів

2009-08-12

Кіноплівка

Як повідомляє прес-служба Міністерства культури і туризму України, українсько-естонський художній фільм «Прикольна казка» режисера Романа Ширмана, знятий в 2008 році на київській кіностудії, було відібрано у конкурсну програму 10 Міжнародного кінофестивалю дитячих фільмів у Китаї, що відбудеться з 9 по 14 вересня 2009 року.

Це один з найбільших і найпрестижніших дитячих кінофестивалів у світі. Картина українського виробництва буде боротися за нагороду з 29 кращими дитячими повнометражними художніми та мультиплікаційними фільмами, виробленими в світі у 2008-2009 роках.

«Прикольна казка» - перший за роки незалежності України фільм для дітей та юнацтва у жанрі комедійної казки.

У картині знялися відомі актори Георгій Делієв, Мерле Пальмісте, Владислав Троїцький, Борис Барський та була використана музика гурту «Океан Ельзи».

У цьому році фільм був удостоєний премії Кабінету міністрів України, як кращий кінотвір для дітей та юнацтва. Також картина стала лауреатом премії імені Лесі Українки та XIII міжнародного фестивалю фільмів, теле- і радіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча» («Золотой ципленок»). Крім того, вона була нагороджена призами фестивалю «Артек», IV Севастопольського кінофестивалю, спеціальною відзнакою журі фестивалю «КіноЯлта».

Ви маєте можливість переглянути кадри з фільму.

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

Кiлькiсть переглядiв: 435

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.