Система шкільного менеджменту - EDUkIT стає School Champion

Україна на Міжнародній учнівській олімпіаді з математики

2009-08-04

Обчислення математичного виразу

З 10 по 22 липня 2009 року у місті Бремені (Німеччина) відбулась ювілейна 50-та Міжнародна учнівська олімпіада з математики. В змаганнях взяли участь 565 юних любителів математики зі 104 країн світу.

Україну представляли учні Києво-Печерського ліцею "Лідер" №171, фізико-математичного ліцею №208 м. Києва, Харківського фізико-математичного ліцею №27,Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Команда України здобула 3 золотих, 1 срібну та 2 бронзових медалі і в загальному рейтингу команд посіла 14-те місце. За кількістю золотих медалей Україна перебуває на 6-му місці після Китаю, Японії, Росії, Республіки Корея та Корейської народно-демократичної республіки.

Під час проведення заходу молоді люди віком від 15 до 17 років не лише завзято змагалися за медалі, але й мали можливість хоча б частково відкрити для себе Німеччину, обмінятися думками з іншими учасниками олімпіади та зав’язати з ними дружні стосунки.

Кульмінаційним моментом цього року став ювілейний захід за участі почесних гостей, що свого часу ставали переможцями Міжнародної математичної олімпіади. У такий спосіб організатори ювілею хотіли надихнути молодь на подальший розвиток математичних здібностей та закласти фундамент для міжнародної дослідницької співпраці.

Наступна, 51-ша, Міжнародна математична олімпіада відбудеться у м. Астана (Казахстан) з 2 по 15 липня 2010 року.

Матеріали підготовлено на основі даних прес-служби Міністерства освіти й науки України.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.